Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump ötletével hackelték meg a demokraták a republikánusokat, az elnök elment golfozni

2020. december 25., péntek 10:00

Az Egyesült Államok szenátusában csütörtökön tárgyaltak arról a koronavírus-járvány hatásai elleni gazdasági élénkítő csomagról, amelyet Donald Trump korábban az elnöki vétóval fenyegetett. A CNN írja, hogy jött is egy meglepő fordulat,

a demokraták ugyanis előálltak egy olyan módosító javaslattal, amilyet egy videó tanúsága szerint a távozó republikánus elnök, Donald Trump szeretett volna a csomagban látni.

A trumpi sugallathoz híven a demokraták azt javasolták, hogy minden amerikai állampolgár kétezer dolláros közvetlen támogatást kapjon az eredetileg tervezett hatszáz dolláros helyett, ezt azonban 

a Szenátusban többséggel bíró republikánusok elutasították. 

Ennek hátterében a CNN szerint a Donald Trump és a republikánus szenátorok között konfliktus állhat, amíg ugyanis a távozó elnök továbbra sem fogadja el a november 3-i elnökválasztás eredményét, a republikánus szenátorok már elfogadták, hogy a demokrata Joe Biden győzött.

A republikánus elutasítás miatt a szenátus a csomagról szóló törvénytervezet eredeti, hatszáz dolláros támogatásról szóló verzióját küldte el Donald Trumpnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az elnök élni fog-e a vétó eszközével, amint azt ígérte. 

Donald Trump mindenesetre a jelek szerint nem izgatja magát túlságosan amiatt, hogy a szenátusban mi történik,

december 24-én délután ugyanis ismét elutazott a floridai Mar-a-Lagóba, hogy nagy sportszenvedélyének, a golfozásnak hódoljon. 

Rovatok