Index Vakbarát Hírportál

Végigsöpör a koronavírus a brazil kormányon

2020. december 28., hétfő 08:23

Hamilton Mourao brazil alelnök is elkapta a koronavírus-fertőzést – közölte a politikus hivatala vasárnap. A 67 éves politikus a pozitív teszteredmény után az alelnöki rezidenciájában vonult karanténba – írja az MTI.

Ezzel Mourao a brazil kormány immár tizenhatodik tagja, aki megfertőződött a kórral.

Jair Bolsonaro brazil elnök júliusban esett át a vírus okozta betegségen. A 65 éves államfőt sok bírálat érte, amiért alábecsülte a járvány jelentőségét, és ellenezte a gazdasági tevékenység korlátozását. Bolsonaro egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy nem fogja beoltatni magát a koronavírus ellen.

A legnagyobb latin-amerikai országban február végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzést, és jelenleg az Egyesült Államok és India után a harmadik helyen áll a világban a fertőzöttek számát tekintve; csaknem 7,5 millió megbetegedettet regisztráltak eddig. Ami a halálos áldozatok számát illeti, csak az Egyesült Államok áll előtte. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a kétszázmilliós Brazíliában 191 139 ember halt bele a vírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe.

Rovatok