Index Vakbarát Hírportál

Vérfürdő Indianapolisban: öt családtagját mészárolta le egy kamasz fiú

2021. január 28., csütörtök 17:04

Öt családtagját gyilkolta meg, köztük egy várandós nő haláláért is felelős egy 17 éves kamasz – adta hírül az Indy Star.

A mészárlás még vasárnap történt az Egyesült Államokban, Indianapolisban. A rendőrök helyi idő szerint hajnali négy órakor kapták a riasztást, hogy lövéseket hallottak egy családi házban. Kiérkezésükkor holtan találták a 42 éves édesanyát, a 42 éves édesapát, 13 éves lányukat és 18 éves fiukat. A házban súlyos sérülésekkel feküdt egy 19 éves várandós nő, akit azonnal kórházba szállítottak, ott azonban sajnos ő és a babája is életét vesztette. 

A bestiális támadást egyedül az elkövető 15 éves öccse élte túl, akit szintén lőtt sérüléssel szállítottak kórházba.

A támadás brutalitásából ítélve a nyomozók kezdetben arra gyanakodtak, hogy több ember követhette el a rémtettet. Egy nappal később már kizárták ennek lehetőségét. A kamasz motivációiról konkrét információkat nem közöltek.

A bűncselekmény a város vezetését és a bűnüldöző szerveket is megdöbbentette. Az eset súlyát növeli, hogy Indianapolisban egyre inkább elharapóznak a hasonló erőszakos bűntettek. A mészárlás napján ugyanis közel féltucat másik lövöldözést is jelentettek, amelyek emberéleteket követeltek, és legalább hét ember sebesült meg. Tavaly nem kevesebb mint 215 hasonló esetet jelentettek a városban.

Az indianapolisi törvények értelmében, bár a vádlott fiatalkorú, az esetet könnyen lehet, hogy a felnőttek ügyeit tárgyaló bíróságon folytatják. Így az elkövető akár élete végéig börtönben maradhat.

Rovatok