Index Vakbarát Hírportál

GameStop: több ezer dollárt keresett a tízéves kisfiú

2021. január 31., vasárnap 15:16

Nina Carr, a fiú édesanyja a CNN-nek elmondta, hogy még 2019-ben vásárolta a tíz darab részvényt ajándékba, mert pénzügyi ismeretekre, befektetésekre akarta tanítani a fiát. Az ötödik osztályos Jaydyn imádja a videójátékokat, ezért esett a választás a GameStop videójátékbolt-hálózat részvényeire.

Két évvel ezelőtt mindig oda jártunk az új játékokért. Úgy voltam vele, hogy a GameStop-részvényekkel valami igazán maradandót adhatok ajándékba.

Nina Carr nagyjából 60 dollárért vásárolt részvényeket, majd kinyomtatta és bekeretezte az erről szóló igazolást. Jaydyn eredetileg egy XBox One-t szeretett volna, de ez az ajándék is tetszett neki – mesélte az édesanya.

Nagyon menő volt, hogy olyan cég részvényeit kaptam, ahova én is sokszor jártam – mondta Jaydyn, aki időnként szórakozásból ugyan megnézte az árfolyamot, de megtanulta, hogy hosszú távú befektetésként gondoljon a részvényekre.

Nina Carr öt éve foglalkozik tőzsdei befektetéssel. Múlt szerda reggel a telefonja értesítés küldött, hogy a részvény elérte a 350 dollárt, látta, hogy az árfolyam drámaian fel-le mozog. Rohant a fiához, aki leckét írt a szomszéd szobában, és kérdezte, hogy mi legyen a részvényekkel, megtartsák vagy eladják. 

Azonnal el akartam adni, mert tudtam, hogy másodpercek alatt eshet az árfolyam – mondta Jaydyn. Végül részvényenként körülbelül 320 dollárért, összesen csaknem 3200 dollárért adták el az állományt. A fiú most úgy döntött, hogy 2 ezer dollárt tesz a megtakarítási számlájára, és ezer dollárt befektet. Legszívesebben Microsoft- és Roblox-részvényeket vásárolna.

Rovatok