Index Vakbarát Hírportál

Életeket menthet a kalóriadús kórházi táplálkozás

2021. február 13., szombat 14:56 | aznap frissítve

A táplálkozásterápia mérsékli a kórházi betegek halálozási kockázatát, derült ki egy svájci kutatásból. Az Aaraui Kantonkórház szakemberei olyan, belgyógyászati ok miatt kórházba került betegek adatait elemezték, akik alultápláltsággal is küszködtek. Ez több mint 100 ezer páciens adatait jelentette 2013 és 2018 között, a forrás a svájci statisztikai hivatal volt, írta a hvg.hu.  

A vizsgálat szerint az alultáplált, kezeletlen betegek esetében a halálozási arány 8,8 százalékos.

Azon alultáplált betegeknél, akik kiegészítő táplálékot kaptak, 7,2 százalékra csökkent ez az arány.

Kimutatták, hogy kevesebb páciensnek volt szüksége később gondozóotthonban vagy idősek otthonában való ellátásra, ha korábban táplálkozásterápiában részesült.

Rovatok