Index Vakbarát Hírportál

Fekete párducot keresnek Bari környékén

2021. február 16., kedd 11:04

Az olasz hatóságok több bejelentés kaptak, amelyek után egy fekete párducot kezdtek el keresni Bari környékén. Egy közeli olasz kisváros polgármestere a ragadozó miatt óvatosságra intette a lakosságot.

Az elmúlt két hétben több szemtanú jelentette, és videóra is vette, hogy egy fekete párduc kószál Castella Grotte és Acquaviva delle Fonti települések környékén. A régióban a sportolást és a mezőgazdasági munkákat is felfüggesztették. Az állattartókat arra kérték, zárják el az állataikat, hogy megvédjék őket a párductól.

A hatóságok járőröznek a környéken. Hétfőn a videók és fotók alapján szakemberek megerősítették, hogy valóban egy fekete párduc tűnt fel a környéken. Azt azonban nem tudták megállapítani, hogy hogyan került oda.

Tavaly januárban már üldözőbe vettek a hatóságok egy fekete párducnak vélt nagymacskafélét San Severo környékén. A nyomozás kiderítette, hogy a párduc egy helyi gengsztertől szökött meg, aki háziállatként tartotta. A hatóságok nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy ugyanarról az állatról van szó, miután akkor nem találták meg.

Rovatok