Index Vakbarát Hírportál

Orgia és szexuális zaklatás az osztrák hadseregben

2021. február 16., kedd 12:03

Példátlan botrány látott napvilágot az osztrák hadsereg berkeiből, melynek nyomán egy 25 éves fiatal öngyilkosságba menekült – írja a Kronen Zeitung-ra és a Heute-ra hivatkozva a Körkép.

Az Osztrák Szövetségi Hadsereg (Bundesheer) több ezer katonája segíti a rendvédelmi és egészségügyi szervek munkáját a koronavírus elleni harcban. Harmincöt katona az őrvidéki (Burgenland) Montecuccoli-kaszárnyában azonban tiltott bulit tartott, ami annyira elfajult, hogy orgiába csapott át.

Ez a legundorítóbb, amit 35 éves pályafutásom alatt a Bundesheer-nél látnom kellett

 – fogalmazott Michael Bauer, a Szövetségi Védelmi Minisztérium szóvivője. A résztvevők ellen fegyelmi eljárás indult, négy katonát lefokoztak és elbocsátottak.

A botrány azonban olyan méretűre dagadt, hogy egy 25 éves katona ennek nyomását nem bírva öngyilkosságot követett el.

A katonák egy múlt év szeptembere óta tartó kiképzési fázis végét ünnepelték. Ez alkalomból egyébként szokásos megünnepelni a sikert, azonban a járványügyi korlátozásokra tekintettel idén megtiltották. Ennek ellenére január 26-án kedden 35, többségében férfi növendék mégis megtartotta a partit, ez durvult el minden megszokottnál jobban.

Kérem bocsássanak meg a kifejezésért, de ettől okádnom kell

 – kommentálta a botrányos jeleneteket Gernot Gasser ezredes.

Azt nem tudni, hogy a 25 éves áldozat szerepelt-e a helyszínen készített videókon, azonban minden jel halálának önkezűségére utal. Tettét élettársának is bejelentette, és állítólag egy búcsúlevelet is hátrahagyott. 

A tiltott orgia óta a Bundesheer berkeiből egy másik botrány is kirobbant. A hörsching-i légi támaszpont egy 32 éves altisztjét szexuális zaklatás vádja miatt ideiglenesen felmentették a szolgálat alól. Állítólag sorköteles kiskatonákat molesztált rendszeresen, alkoholos befolyásoltság alatt.

Michael Bauer Twitter-bejegyzésében azt írta:

mi katonák, nem ilyenek vagyunk.

Rovatok