Index Vakbarát Hírportál

WHO: világszerte 16 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma

2021. február 17., szerda 07:39

A múlt héten 10 százalékkal, 81 ezer fővel csökkent a koronavírus okozta halálesetek száma, és 2,7 millió új fertőzöttet regisztráltak világszerte. A 16 százalékos csökkenés a múlt hét javuló tendenciáját mutatja.  – írja a  The Guardian az Egészségügyi Világszervezet (WHO közleményére hivatkozva. 

A szervezet a heti epidemiológiai frissítéséhez az elmúlt vasárnap adatait használta fel. A lap szerint a világ hat WHO régiója közül az új esetek száma a Földközi-tenger keleti részét 7 százalékkal emelkedett.  

Afrikában és a Csendes-óceán nyugati térségében az új esetszám 20 százalékkal, Európában 18 százalékkal, Amerikában 16 százalékkal, Délkelet_Ázsiában pedig 13 százalékkal csökkent a regisztrált esetek száma. 

A Johns Hppkins Egyetem adatai  szerint a globális eset összesen megközelíti a 110 milliót, a pandémia kezdete óta pedig 2 418 416 halálesetet regisztráltak.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója szerint bár az új esetek száma a január 4-i hét óta mért több mint 5 millió esethez képest folyamatosan csökkent és a felére esett vissza, de 

a tűz még nem aludt ki, csak kisebb lett. Ha bármilyen fronton abbahagyjuk a harcot, a dolog a visszájára fordulhat. 

Rovatok