Index Vakbarát Hírportál

Már a szabadtéri mozgást is korlátozzák Olaszországban

2021. február 26., péntek 21:55

Több mint két hónap után ismét húszezer fölé emelkedett az egy nap alatt azonosított betegek száma. A halottak száma pénteken túllépte a 97 ezret. Egyre több térséget és várost zárnak le Olaszországban az új koronavírus-variánsok erőteljes terjedése miatt, ami újból nagy nyomásként nehezedik a kórházakra.

Nápoly polgármestere már bejelentette, hogy a szabadtéri mozgást is korlátozza, szombaton és vasárnap lezárja a tengerparti sétányokat, és a szicíliai Palermo híres strandjaira sem lehet majd belépni a tömörülések elkerülése érdekében.

A szigorításokhoz a reprodukciós ráta emelkedése vezetett: a nagy-britanniai, a brazíliai és a dél-afrikai vírusmutációk terjedésével hirtelen ismét megugrott a naponta azonosított új betegek száma, és fokozatosan emelkedik a kórházban és intenzív osztályokon kezelteké.

Olaszországban minden vírusvariáns erőre kapott, és egyre nehezebb elkülöníteni a gócpontokat, csökken a betegek átlagos életkora is, nem kizárt, hogy ismét országosan le kell állítani a tantermi oktatást

− mondta Gianni Rezza, az egészségügyi minisztérium képviselője. A Közegészségügyi Hivatal (Iss) arra szólította fel a lakosságot, hogy a lehető legnagyobb mértékben kerülje a másokkal való találkozást. Mario Draghi miniszterelnök az európai uniós tagállamok informális videókonferenciáján a vakcinabeszerzés és az oltás gyorsítását sürgette.

Rovatok