Index Vakbarát Hírportál

Belefulladt a Szajnába egy megvert francia tinilány

2021. március 9., kedd 20:41 | aznap frissítve

Az első vizsgálatok szerint egy 15 éves fiú és barátnője megverte, aztán a Szajnába dobta egyik osztálytársukat, akit hetek óta zaklattak a közösségi oldalakon – írja az MTI. Az őrizetbe vett fiú anyja hétfőn este értesítette a hatóságokat az esetről, bejelentése alapján találta meg a vízi rendőrség kedden reggel a lány holttestét, a fején és az arcán ütésnyomokkal. A tragédia hátterében álló konfliktus a februári iskolai szünet előtt kezdődött, amikor is az áldozatról olyan fotók kezdtek keringeni az egyik közösségi oldalon, amiken fehérneműben volt látható, és emiatt zaklatták és bántalmazták az osztálytársai.

Az elmúlt hetekben több francia kamasz is meghalt, de az ő esetükben bandaháborúk álltak a háttérben. A Párizs környéki régióban hétfőn egy 14 éves fiúsebesült meg életveszélyesen egy területfoglalási összetűzésben. Februárban pedig két halálos összecsapás is volt fiatalok bandái között. Az egyikben egy lányt halálra késeltek, másnap pedig egy fiút szúrtak le két szomszédos településen.

Március 1-jén a francia belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy akciótervet dolgoz ki a középiskolás bandák közötti összecsapások felszámolására.

Rovatok