Index Vakbarát Hírportál

Beszólt Meghan Markle-nek, távozik a világhírű műsorvezető

2021. március 10., szerda 08:12

Piers Morgan kiviharzott a stúdióból, miután azzal vádolták meg, hogy régóta ellenséges hangon nyilatkozik a hercegi párról. A sztártévés nem is fog visszatérni az egyik legnézettebb brit reggeli műsorba.

Távozik az ITV Good Morning Britain című műsorából Piers Morgan – írja az Independent. A világhírű brit műsorvezető a keddi adásban kelt ki az ellen a messzire visszhangzó interjú ellen, amelyet a sussexi hercegi pár, Harry herceg és Meghan Markle adott Oprah Winfrey-nek. Piers Morgan azt állította, rosszullét fogta el a beszélgetéstől, Meghan Markle-nek pedig azt sem hinné el, ha egy időjárás-jelentést olvasna fel neki.

A műsorvezető kijelentéseit élesen bírálták. Megjegyzései miatt 41 ezer panasz futott be a brit médiafelügyelethez, az Ofcomhoz, a Mind nevű jótékonysági szervezet pedig tweetben jelezte az aggályait, amiért a műsorvezető kétségbe vonta Meghan Markle vallomását arról, hogy öngyilkos gondolatai támadtak.

Good Morning Britain keddi adása egyébként azzal ért véget, hogy Piers Morgan kiviharzott a stúdióból, miután sikerült összevesznie műsorvezetőtársával, Alex Beresforddal. Ő egyébként csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a hercegi pár életéről már az eljegyzésük óta elítélő hangon számol be a brit sajtó, és ez hihetetlenül kártékony hatást gyakorolhatott Meghan Markle mentális egészségére. Szerinte Morgan is régóta ellenséges hangnemben nyilatkozik a párról.

Ami az Ofcomhoz benyújtott panaszokat illeti, ez minden idők második legnagyobb televíziós botránya az Egyesült Királyságban. Előtte csak a Big Brother egyik, 2007-es adása áll 44 500 panasszal.

Az ITV egy szűkszavú közleményben jelezte, hogy Piers Morgan a televízióval folytatott tárgyalásokon jelezte távozási szándékát. Ezt elfogadták, további kommentárt nem fűznek az ügyhöz.

Rovatok