Index Vakbarát Hírportál

Két felnőtt és egy gyermek is meghalt egy moszkvai gázrobbanásban

2021. március 19., péntek 17:22

Moszkva Himki nevű külvárosában gázrobbanás történt egy lakótelepi épületben. A detonáció miatt beomlott két emelet között a mennyezet, a robbanás hatására betörtek a szomszédos lakások ablakai, és megrongálódtak az erkélyek. Három ember, két felnőtt és egy gyermek életét vesztette, három felnőttet és egy 10 éves gyermeket sérülésekkel a kórházba szállítottak – írta az MTI. 

Az épület lakóit evakuálták, a földgázellátást pedig 36 lakásban elzárták. Az állami TASZSZ hírügynökség jelentése szerint gázszivárgás okozhatta a robbanást. A hatóságok nyomozást indítottak a baleset kivizsgálására. A kormány még ezen a napon döntött a kártérítésről.

Irina Fajevszkaja, a Moszkvai terület szociális fejlesztéséért felelős miniszter újságírókkal közölte: a családok számára minden egyes elhunyt után egymillió rubelt (mintegy 4,2 millió forintot) juttatnak,  a súlyos sérülést szenvedők fejenként 500 ezer, a közepesen súlyos sérültek 300 ezer, a könnyebb sérülést kapott lakók pedig egyenként 300 ezer rubel kárpótlásban részesülnek.

Rovatok