Index Vakbarát Hírportál

Még több pénzt önt az Erasmus+ program következő ciklusába az EU

2021. március 25., csütörtök 16:02

Az Erasmus+ program 2021–2027-es időszakát 26,2 milliárd euróval (9 567 milliárd forinttal) finanszírozza az Európai Unió. Ez az előző 2014–2020-as ciklus költségvetéséhez képest 14 milliárd eurós pluszfinanszírozást jelent. 

„Az új Erasmus+ programban erőteljesebben jelentkezik az esélyegyenlőség dimenziója, csakúgy mint a zöld és digitális átállás támogatása, továbbá a koronavírus járvány összefüggésében hozzájárul majd az oktatási és képzési rendszerek ellenállóbá tételéhez is" – írta az Európai Bizottságra hivatkozva az MTI. 

Csütörtökön a bizottság közzétette az új Erasmus+ program keretében kiírt első pályázati felhívásokat is.

Az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén tevékenykedő bármely köz- vagy magánjogi szerv pályázhat támogatásra. A megújult Erasmus+ program az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport minden területére kiterjedve kínál lehetőséget külföldi tanulmányi időszakokra, szakmai gyakorlatokra, tanulószerződéses gyakorlati képzésekre és a szakemberek, oktatók részvételével szervezett csereprogramokra.

Az Erasmus hallgatói csereprogramot 1987-ben hívta életre az Európai Unió. 2014-ben a programot kibővítették és Erasmus+ névre keresztelték. Az elmúlt három évtizedben több mint 10 millió felsőoktatásban tanuló diák más országok társintézményeiben való tanulmányait segítette elő program, az EU összes tagállamában, illetve rajtuk kívül Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben, és Törökországban.

Rovatok