Index Vakbarát Hírportál

Az RMDSZ kiáll Citu mellett

2021. április 14., szerda 21:25

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az ésszerűség hangját képviseli, és arra kéri a koalíciós partnereit, hogy tegyék félre a sértődöttséget. Gondoljanak arra, hogy hosszú út áll még előttük – mondta az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor azzal kapcsolatban, hogy Florin Cîţu kormányfő leváltotta az egészségügyi minisztert, amit az USR-Plus élesen bírált, és menesztené is a tavaly év végén megválasztott miniszterelnököt. 

a román miniszterelnök az elmúlt hónapokban nagy türelemmel igazgatta a kormányt, úgyhogy részükről nincs fenntartás, az RMDSZ tudja folytatni vele a munkát - hangsúlyozta kelemen Hunor. 

Az RMDSZ miniszterelnök-helyettese hozzáfűzte: arra kérik az USR-Plus tagjait, hogy mihamarabb tegyenek javaslatot az egészségügyi miniszteri tisztség betöltésére, „mert azt vállaltuk, hogy hatékonyan és eredményesen fogjuk vezetni az országot, ezt pedig nem ruházhatjuk át másra” .

Az RMDSZ elnöke úgy véli, hogy ennek a koalíciónak nincs alternatívája, tovább kell működnie, írta a Transindex.ro. Kelemen Hunor úgy fogalmazott: a miniszterelnöknek joga van minisztert cserélni, és a koalíciós párbeszéd nyomán, közösen kell megtalálni azt a módot, hogy együtt folytassák a munkát. "Nem engedhetjük meg magunknak még csak a látszatát sem, hogy képtelenek vagyunk Romániát kormányozni, vagy hogy folyamatosan politikai válsághelyzetbe kerül az ország" – tette hozzá. 

Rovatok