Index Vakbarát Hírportál

Jótékonysági bikaviadalt tartottak Madridban

2021. május 3., hétfő 15:57

Másfél év szünet után újra bikaviadalt rendeztek Madridban a hétvégén, a járvány miatt rendkívüli egészségügyi óvintézkedések bevezetése mellett − adta hírül az MTI. A főváros mintegy 24 ezer fő befogadására alkalmas Las Ventas nevű arénájába hatezren léphettek be, betartva az egészségügyi szabályokat.

A viadalon híres torreádorok, például Enrique Ponce vagy az El Juli becenevet viselő Julián López küzdöttek meg a bikákkal, a közönség soraiban pedig ott volt a spanyol király legidősebb nővére, Elena is két gyermekével.

A rendezvényt nem véletlenül tartották május 2-án, ugyanis ekkor ünneplik a madridi tartomány napját, amellyel a francia megszállás elleni spanyol függetlenségi háborút elindító felkelésre emlékeznek.

A madridi esemény bevételét jótékony célra fordítják a szervezők. A viadal ideje alatt az arénában további adományokat gyűjtöttek a rászorulók megsegítésére.

A koronavírus megjelenése előtt Spanyolországban évente csaknem kétezer bikaviadalt tartottak több millió néző érdeklődése mellett. Az ágazat mintegy 200 ezer embernek adott munkát, és a spanyol gazdaságra gyakorolt hatása több milliárd euró volt.

Rovatok