Index Vakbarát Hírportál

Repceföldön alvó illegális határátlépőkön hajtott át egy traktor Romániában

2021. május 8., szombat 12:59

Egy traktor elgázolt több illegális határátlépőt Temes megyében, akik a repceföldöd aludtak – olvasható a Főtér oldalán.

A romániai magyar portál beszámol róla, hogy Mezősomlyó és Gátalja között, közvetlenül az 588-as számú megyei út mellett két sérült férfi intett le egy arra járó sofőrt. Nem igazán sikerült  szót érteni velük, ám láthatóan segítségre szorultak, a sofőr hívta segélykérő vonalat. A határőrség gyorsan megérkezett, akik mentőt hívtak a sérültekhez és őket a Temes megyei kórházba szállították, az orvosok közlése szerint egyikük súlyosabban megsérült a combján.

Az elütötteknek semmilyen irata nem vol, angolul nem beszéltek jól, de annyit sikerült kideríteni, hogy Afganisztánból származnak, és illegálisan lépték át a szerb-román határt.

Romániába érve egy repceföldön húzták meg magukat, és úgy elaludtak, hogy nem hallották a mezőgazdasági gép közeledését.

Temes megye a magyar-román-szerb hármashatár miatt gyakori célpontja az illegális határátlépőknek, akik ezen az útvonalon akarnak a nyugati országokba eljutni.

Romániában egyre több problémát jelent a illegális határátléps, nemrég egy gyilkosság történt Temesvár nyílt utcáin, amikor két afgán csoport összeszólalkozott.

A város polgármestere, Dominic Fritz azt kérte Bukaresttől, hogy lépjen végre közbe, mert a Bánság ezt a dolgot már nem tudja egyedül megoldani. 

Rovatok