Index Vakbarát Hírportál

Vaddisznók fosztottak ki egy vásárlót a parkolóban

2021. május 14., péntek 18:52

Egy csapatnyi vaddisznó zsákmányul ejtette egy nő megpakolt bevásárlószatyrát egy Rómához közeli élelmiszeráruház parkolójában. Az eset felszította a vitát a vaddisznók jelenlétéről az olasz városokban.

A közösségi médiában közzétett felvételen látszik, ahogy négy felnőtt és két fiatal vaddisznó megkörnyékezi az asszonyt, aki hiába próbál menekülni, végül kénytelen a földre dobni a bevásárlószatyrát, amelyet az állatok azonnal megrohamoznak – számolt be az esetről a Guardian, és online kiadása egy videót is feltöltött a randalírozó vadállatokról.

A kisebb testű jószágok ott helyben nekiálltak lakmározni a zsákmányból, a nagyobbak pedig felkapták, amit értek, és elfutottak.

Róma polgármestere tavaly októberben nyomozást rendelt el, miután a rendőrök végeztek egy vaddisznócsaláddal egy Vatikánhoz közeli játszótéren. Az eset heves tiltakozást váltott ki az állatvédők és néhány helyi lakos részéről.

Az elmúlt években az olaszországi gazdák felszólaltak a földjeiket feldúló és halálos kimenetelű közúti baleseteket okozó vaddisznók miatt.

Olaszországban évente átlagosan tízezer közúti balesetért felelősek a vaddisznók.

Az állatokat egyre gyakrabban látni, ahogy a szemétben kotorásznak a városi területeken, és volt rá példa, hogy emberek sérültek vagy haltak meg vaddisznótámadás miatt.

Becslések szerint kétmillió vaddisznó kóborol Olaszországban, ahol kilövésük népszerű időtöltésnek számít. A vaddisznóhús az egyik alapja a toszkán és az umbriai konyhának – számolt be az esetről az MTI.

Rovatok