Index Vakbarát Hírportál

Ivócimboráival végzett a jekatyerinburgi késelő

2021. május 17., hétfő 09:56 | aznap frissítve

Megkéselte ivócimboráit egy férfi az oroszországi Jekatyerinburgban. Az incidens a városi vasúti pályaudvar közelében történt, mindhárom férfi meghalt – közölte hétfőn a helyi média. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy az elkövető járókelőkre támadt.

Az RBC helyi hírportál szerint a támadóra a biztonsági erők tüzet nyitottak. A rendőrség megerősítette a halottak számára vonatkozó adatokat.

Amikor a helyszínre érkező rendőrök kísérletet tettek a gyanúsított őrizetbe vételére, a késsel felfegyverzett férfi megpróbálta megtámadni a belügyminisztérium képviselőit. Ennek eredményeként a rendvédelmi tisztek kénytelenek voltak szolgálati fegyvereket használni. A hatóságok először figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe, de ez nem vezetett eredményre, ezért újabb lövést adtak le a késelő irányába. A támadó megsebesült, és kórházba szállították

− nyilatkozta a Szverdlovsz megyei belügyminisztériumi szóvivő.

Szemtanúk beszámoltak róla, hogy a helyszínen a helyi katonaság is jelen volt, és segített a férfi elfogásában. Az információt a belügyi szóvivő is megerősítette.

Rovatok