Index Vakbarát Hírportál

Itt a gólyahír: megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke

2021. június 6., vasárnap 18:15 | aznap frissítve

Világra jött Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke – adta hírül a BBC. Archie Harrison kishúga a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. Az első név a királynő  becenevére utal, a másodikkal Diana walesi hercegnő emléke előtt tisztelegnek.

A hercegi pár szóvivője a CNN-nek elmondta: pénteken délelőtt 11 óra 40 perckor született a kislány a Santa Barbara Kórházban 3,2 kilogramm súllyal. Mind a gyermek, mind az édesanya egészséges. Jól vannak, és már hazatérhettek az otthonukba – tette hozzá.

Az újszülött II. Erzsébet brit királynő tizenegyedik dédunokája. A trónöröklési sorban a nyolcadik helyet foglalja el. Mivel az Egyesült Államokban született, ő a királyi család legmagasabb rangú tagja, aki külföldön látta meg a napvilágot. Születési helye okán egyszerre állampolgára az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának is.

Nemrég megírtuk, hogy a királyi családhoz közel álló források szerint június 10-re várták a gyermek születését. A Daily Mail előzetesen azt találgatta, mi lesz majd az újszülött neve. Bennfentes források tudni vélték, hogy a herceg nagyapja, az idén áprilisban elhunyt Fülöp edinburghi herceg is lehet a névadó, akárcsak a dédmama, II. Erzsébet királynő vagy a tragikusan fiatalon elhunyt nagymama, Diana hercegnő.

Rovatok