Index Vakbarát Hírportál

Katolikus templomokat gyújtottak fel Kanadában

2021. június 27., vasárnap 16:25

Újabb két katolikus templomot gyújtottak fel Kanada nyugati részén, Brit Columbia tartományban, egy olyan térségben, ahol zömmel őslakosok élnek – írja a CBC. A lángok Vancouvertől mintegy 300 kilométerre keletre csaptak fel, Upper és Lower Similkameen településeken.

A Chopaka-templomot és a Szent Anna templomot gyújtották fel szombat hajnalban.

Még tart annak a feltárása, hogy összefüggnek-e a mostani tűzesetek a múlt heti gyújtogatásokkal, amikor két másik templom kapott lángra a környéken.

A korábbi tűzről és következményeiről videó is készült.

Kanadában sorra hullanak ki a szekrényből csontvázak az őslakos gyermekeket ért súlyos atrocitások miatt. Gyakran a római katolikus egyház által üzemeltetett, régen bezárt bentlakásos iskolákban került sor a szörnyűségekre. A kanadai Saskatchewan tartományban fekvő Regina városa melletti egykori bentlakásos iskola területén nemrég legalább 600 ember maradványait rejtő jelöletlen sírokat találtak.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök személyesen kérte Ferenc pápát, hogy utazzon Kanadába és kérjen bocsánatot az elkövetett visszaélésekért:

Hangsúlyoztam Ferenc pápának, hogy nemcsak a bocsánatkérés lenne fontos, hanem az is, hogy Kanadában történjen meg, közvetlenül a kanadai őslakosok előtt.

Ferenc pápa június elején fájdalmának adott hangot, és megbékélésre szólította a kanadai politikai és katolikus egyházi vezetőket, miután az első tömegsírt megtalálták egy korábbi bentlakásos katolikus iskola területén.

Rovatok