Index Vakbarát Hírportál

Műteni kell Ferenc pápát, kérte, hogy imádkozzanak érte

2021. július 4., vasárnap 16:37

Vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt előre megtervezett műtéten kell átesnie Ferenc pápának. A katolikus egyházfőt emiatt vasárnap be is vitték egy római kórházba – idézi az AP hírügynökség az erről szóló vatikáni bejelentést. Azt a Vatikán nem árulta el, hogy Ferenc pápát mikor műtik meg, de az ígéret szerint utána újra kiadnak egy közleményt. A helyszín az Agostino Gemelli poliklinika lesz, ahol már rengetegszer ápolták a mindenkori pápát azóta, hogy 1981. május 13-án a török terrorista, Ali Ağca rálőtt II. János Pálra. Ferenc pápán a sebészi beavatkozást Sergio Alferi orvosprofesszor végzi el.

Három órával a műtétről szóló hír előtt a katolikus egyházfő még köszöntötte a hívőket a Szent Péter téren, és hivatalosan bejelentette, hogy szeptember 12-án Szlovákia felé útba ejti Magyarországot is, ahol ő fogja koncelebrálni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus záró szentmiséjét.

A 84 éves Ferenc pápa jó általános egészségnek örvend, csak egy kis isiász gyötri. Műtétjét előrevetítette, hogy egy héttel ezelőtt a Szent Péter téren arra kérte a hívőket, hogy imádkozzanak érte.

Rovatok