Index Vakbarát Hírportál

Bélelzáródással került kórházba Bolsonaro

2021. július 15., csütörtök 09:09 | aznap frissítve

Jair Bolsonaro brazil elnököt helyi idő szerint szerdán bélelzáródással egy Sao Paulo-i kórházba szállították, ahol az első vizsgálatok alapján „konzervatív klinikai kezelést” kap majd – áll a legfrissebb orvosi közleményben. „A klinikai, laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokat követően az elnök egyelőre kórházban marad” – írta a Vila Nova Star magánkórház orvosi csapata.

Az elnöki hivatal közleményében „további vizsgálatokat” említettek annak felmérésére, hogy szükség lesz-e sürgősségi műtétre.

A 66 éves Bolsonaro elnököt szerdán előbb a brazil hadsereg fővárosi kórházába szállították a több mint tíz napja tartó csuklási rohama miatt. Ott intenzív osztályon ápolták, és „elővigyázatosságból intubálták” – nyilatkozta a rádiónak az elnök fia, Flavio Bolsonaro szenátor.

Szerda késő délután aztán átszállították a Sao Paulo-i Congonhas repülőtérre, ahonnan mentővel vitték a helyi Vila Nova Star kórházba.

A radikális jobboldali vezető a múlt héten beszélt először csuklási problémáiról egy fogászati implantátum behelyezését követően.

Amióta az elnököt a 2018 szeptemberi elnökválasztási kampány közepén egy merénylő hasba szúrta, Jair Bolsonaro már hat műtéten esett át, ebből öt az emésztőrendszerét érintette.

Rovatok