Index Vakbarát Hírportál

Négyszázmillió eurós segélyt ad a katasztrófa sújtotta tartományoknak a német kormány

2021. július 21., szerda 22:06

Egy héttel a Németországot sújtó árvizek után a szövetségi kormány összesen négyszázmillió euró azonnali segélyről döntött a katasztrófa sújtotta tartományok javára szerdán – írja az MTI.

A segélynek köszönhetően helyreállíthatóvá válnak az épületekben és az infrastruktúrában keletkezett súlyosabb károk, és áthidalhatóvá válnak a legnehezebb szükséghelyzetek.

A berlini kabinet emellett megerősítette, hogy egy több milliárd eurós újjáépítési alap létrehozását is tervezi. Ennek pontos értékéről azt követően határoznak, hogy alaposabban felmérték a károk kiterjedését.

Az eddig több mint 170 halálos áldozatot követelő katasztrófát követően Angela Merkel német kancellár és Olaf Scholz alkancellár gyors segítséget ígért a bajbajutottaknak.

Angela Merkel kedden azt mondta, várhatóan sokkal költségesebb lesz helyreállítani a megrongálódott infrastruktúrát, mint a korábbi árvizek után. A kancellár hangsúlyozta, vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem, de nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa.

Rovatok