Index Vakbarát Hírportál

Elaludt a buszsofőr, tíz ember halt meg miatta

2021. július 26., hétfő 10:40

Vasárnap hajnalban Északkelet-Horvátországban az A3-as jelzésű  (egykori, volt jugoszláv nevén Testvériség-Egység) autópályán balesetet szenvedett a két sofőrrel együtt 69 személyt szállító koszovói rendszámtáblájú autóbusz. Tízen meghaltak, 44 ember sérült meg, közülük 15-en súlyosan. 

A sérülteket a Slavonski Brod-i kórházban látják el.  Josip Samardžić kórházigazgató a horvát N1 kereskedelmi televíziónak azt nyilatkozta, hogy két személyt továbbra is az intenzív osztályon ápolnak, valamint, hogy a sokkos állapotba került sérültek pszichológiai gondozását is ellátják.

A rendőrség tájékoztatása szerint az autóbusz  Bregana–Lipovac környékén tért le az úttestről és előbb az autópálya melletti füves szakaszon haladt, majd az oldalára borult, az A3-as 211-es  kilométerszelvénynél.

Az autóbuszt vezető 52 éves sofőrt őrizetbe vették. Kihallgatását azt mondta, hogy a baleset bekövetkeztekor egy pillanatra elaludt. 

Váltótársa, a másik sofőr a balesetben meghalt. Fia,  a délnyugat - koszovói đakovicei Adhurim Sylmetajj így búcsúzott el édesapjától a Facebookon:

Ah apa, nagy a fájdalom, hatalmas a szomorúság. Azon a napon amikor elkísértelek az autóbuszig átöleltelek, de nem eléggé. Isten adja meg neked a paradicsomot!

– számol be a horvát Index.hr.

Rovatok