Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter: A homoszexualitást el kell fogadni

2021. július 27., kedd 18:26

A Politico elemzést készített arról, hogy milyen esélyekkel vágnak neki a pártok a jövő évi választásnak. A lapnak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei is nyilatkoztak.

A DK-s Dobrev Klára szerint az ellenzéki szavazók többségének már nem is a jobb- és baloldaliság számít, hanem a demokráciapártiság. Fekete-Győr András mindeközben a meritokrácia és korrupcióellenesség fontosságát hangsúlyozta.

Az emberek belefáradtak ebbe a rendszerbe

– véli a Momentum miniszterelnök-jelöltje. 

Karácsony Gergely azt emelte ki, hogy az ellenzéki szavazók megtartása és mobilizálása mellett törekszik arra, hogy a táborukat is kiszélesítse. Jakab Péter a maga részéről eközben arról beszélt, hogy a Jobbik már nem zsidó- és romaellenes párt.

Ha ők korábban féltek a Jobbiktól, akkor most a Fidesztől kellene félniük

– fogalmazott a Jobbik elnöke. 

A politikus a pedofiltörvénnyel kapcsolatban arról is beszélt, hogy ha akár csak egy gyermeket megmentenek ezzel, akkor megérte megszavazni az Országgyűlésben. Mindemellett kritizálta a törvény melegellenes részeit, és azt ígérte, hogy az ellenzék győzelme esetén módosítják a szabályozást, mivel

a homoszexualitást el kell fogadni, tolerálni kell

– mondta.

Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy az ellenzéki politikusok a médiában, valamint a hirdetőfelületeken is egyre nehezebben tudnak megjelenni. „Mindegy, mennyit fizet az ember, nem kap lehetőség arra, hogy hirdessen” – mondta.

A Fidesz részéről Deutsch Tamás nyilatkozott a Politicónak, aki egy futballmeccshez hasonlította a választásokat. 

Egy csapat minden meccs előtt elemzi az ellenfél játékát, és felkészül rá. De végül mégsem ez lesz a meghatározó a meccsen, hanem az, hogy ők maguk hogyan játszanak, ez a kulcsa a győzelemnek

– mondta. 

Rovatok