Index Vakbarát Hírportál

Robbanás történt egy vegyi üzemben Leverkusenben

2021. július 27., kedd 12:36

Robbanás történt a németországi Leverkusenben egy ipari parkban, ahol vegyi üzemek működnek – adta hírül a Fox News. A balesetet követően sűrű füst borította be a környéket.

A Német Szövetségi Katasztrófavédelem az esetet „különösen veszélyesnek” minősítette. A környéken lakókat arra kérték, hogy maradjanak otthon, tartsák zárva az ajtókat és ablakokat.

A Kölntől mintegy húsz kilométerre északra, a Rajna partján fekvő Leverkusenben található Chempark telephely üzemeltetői egyelőre nem tudták megnevezni a robbanás okát. Tűzoltókat és a szennyezés mértékét felderítő járműveket rendeltek ki a helyszínre.

A kölni rendőrségnek sincs még információja a robbanás okáról vagy méretéről, és nincs tudomásuk sérültekről sem. Egyben arra kérték a lakosokat, hogy ne menjenek a szabadba, és figyelmeztették a Leverkusenen kívülről érkezőket, hogy kerüljék el a környéket. Több közeli főútvonalat is lezártak. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be.

A Kölner Stadt-Anzeiger című napilap szerint a robbanás a Buerrig negyedben történt a vegyipari park egyik szemétégető üzemében. Az újság szerint a füstfelhő északnyugati irányban Burscheid és Leichlingen városok felé haladt. Hozzátették: a régió egész területéről hívtak tűzoltókat, hogy segítsenek a tűz oltásában.

Leverkusenben található a Bayer, Németország egyik legnagyobb vegyipari vállalata.

(Borítókép: Oliver Berg / picture alliance / Getty Images)

 

Rovatok