Index Vakbarát Hírportál

Leverkuseni robbanás: egy ember meghalt, harmincegyen megsérültek

2021. július 27., kedd 20:01

Egy ember életét vesztette, harmincegyen megsérültek abban a robbanásban, amely kedden, egy vegyi üzemben történt a németországi Leverkusen városában – írja a Deutsche Welle. A környékbeli lakosoktól egészen Dortmund városáig azt kérték, hogy zárkózzanak be a házukba.

A robbanás helyi idő szerint 9 óra 40 perckor történt. A Deutsche Welle szerint egy ember meghalt a tragédia következtében, ő a vegyi üzem alkalmazottja volt.

Megrázott minket a tragikus baleset és az alkalmazottunk halála

– írta közleményében a vegyi üzem működtetője, a Currenta. 

A robbanás után keletkezett tüzet a tűzoltóknak már sikerült eloltaniuk, de négy embert még mindig keresnek a mentőcsapatok. Eddig összesen 31 sérültről tudnak, közülük négy embert súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. 

Kerti gyümölcsöt se egyen senki 

A környékbeli hatóságok – egészen a 75 kilométerre fekvő Dortmund városáig – arra kérték a lakosokat, hogy ha lehet, akkor „zárkózzanak be és tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat”.

Továbbá azt kérték, hogy a kertjeikben termesztett gyümölcsöket ne fogyasszák el és ha a kültéri bútorokon, játékokon vagy az úszómedencékben szokatlan szennyeződést vesznek észre, akkor azt messziről kerüljék el, ne érjenek hozzá. 

A baleset okát egyelőre még nem lehet tudni biztosan. A Kölner Stadt-Anzeiger nevű lap szerint a robbanás amiatt történhetett, hogy három, szerves oldószereket tartalmazó palack lángra kapott és berobbant. 

A robbanás több kilométeres távolságban hallani lehetett, a lakosok beszámolója szerint az ablakokat is megremegtette a detonáció ereje.  

Rovatok