Index Vakbarát Hírportál

Terrorgyanú miatt kerültek börtönbe, most ismeretlenek követik őket

2021. július 27., kedd 14:41

Egy hete szabadult Szőcs Zoltán és Beke István, akiket a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) állított bíróság elé 2015-ben, mert a lehallgatott beszélgetéseikből és  az egyikük lakásán talált petárdákból a hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén, a december 1-jei román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén − írja az Új Magyar Szó.

A két erdélyi férfi azóta úgy érzi, hogy megfigyelik őket. Beke István úgy fogalmazott: tisztában van vele, hogy a szabadulása óta követik, de nem érdekli, mert tudja, hogy semmit nem tett, ami törvénybe ütközne. Szőcs Zoltán is hasonlóan nyilatkozott, majd hozzátette, hogy ennyi évnyi szenvedés és tapasztalat után figyelmesebb lett és meggondoltabban cselekszik.

A két férfival folyamatosan kapcsolatot tartó parlamenti képviselő, Kulcsár Terza József megerősítette a megfigyelés tényét. Határozottan állítja, hogy többször feltűnt neki, hogy ugyanaz az autó követi, és többször érzi, hogy a nyomában vannak. Elmondta, hogy az őszi parlamenti ülésszak elején fel fog szólalni, és számon fogja kérni, hogy miért követik őket.

Rovatok