Index Vakbarát Hírportál

Patkány támadott egy bukaresti férfire

2021. július 29., csütörtök 06:50

Egy fiatal férfit harapott meg kedden az utcán egy patkány Bukaresten, a Grădina Icoanei park közelében − írja a Krónika. A férfi azonnal kórházba került, ahol veszettség és tetanusz ellen is kapott oltást, ugyanis a patkányok rengeteg fertőző betegséget terjesztenek.

A férfi elmondása szerint alig ment ki az utcára, csak az ételrendelését vette át, amikor a kapu előtt a rágcsáló beleharapott a lábujjába. Az őt kezelő orvos elmondta, hogy az elmúlt évek alatt többször előfordult már ilyen patkánytámadás, de Bukaresten az ilyen esetek ritkának számítanak. Elmondta, hogy volt olyan eset, hogy a gyereket az arcán harapta meg a rágcsáló.

A patkányok által leggyakrabban terjesztett betegségek közé tartozik a tetanusz, a leptoszpirózis, a pseudotuberkulózis, az ételmérgezés és a veszettség. Bukarestben több panasz is érkezett az önkormányzathoz, hogy rengeteg patkányt látnak a parkokban. A polgármester június 8-án bejelentette, hogy megkezdődik a rágcsálók irtása és a fertőtlenítés a fővárosban.

Rovatok