Index Vakbarát Hírportál

Kolozsvárott árulják a kommunista Kun Béla villáját

2021. augusztus 5., csütörtök 05:59

1,6 millió euróért hirdeti a luxusingatlanok adásvételére specializálódott Sotheby's International Realty Kun Bélának, a Magyar Tanácsköztársaság vezetőjének egykori kolozsvári otthonát – adta hírül a Krónika.

A Kolozsvár központjában, a Kismező (Crișan) utcában található villában még politikai pályafutása előtt, kolozsvári évei alatt lakott a kommunista politikus. A köznép azonban mai napig Kun Béla-villa néven emlegeti. A hirdetés szövege szerint Erdély szívének központjában, Kolozsvárott, a magyar és az egyetemes történelem egy fontos darabját lehet megvásárolni a tágas és elegáns történelmi villában. A forradalmár Kun Béla élt ezen a több mint 900 négyzetméteres telken. 

A jól átgondolt tereknek köszönhetően az ingatlan nagyon tágas szobákat kínál, és teret enged személyes ötleteknek. A történelem finom levegője és a modern kényelem együtt található ebben az ingatlanban, amelyet Ön most megvásárolhat.

Az 1,6 millió euróért (csaknem 600 millió forintért) megvételre kínált villának egyébként nyolc szobája van, amelyből hat hálószoba. A 910 négyzetméteres telekre épült 620 négyzetméteres, háromszintes villában hat fürdőszoba van.

A maszol.ro honlap megjegyzi: 

a Szilágyságban, Kohn Bélaként született kommunista vezető nem lehetett a villa tulajdonosa, mivel nem volt tehetős ember.

Kolozsváron újságíróként, majd pedig a Munkásbiztosító Pénztár titkáraként dolgozott. Ez utóbbi minőségében elsikkasztott egy kisebb összeget, amelyből azonban bizonyára nem vásárolhatott házat.

Rovatok