Index Vakbarát Hírportál

A tálibok megölik, akinél bibliai idézetet találnak

2021. augusztus 19., csütörtök 21:59

A tálibok vezetése megkezdte az afgán biztonsági erők tagjai jövőjének megvitatását – közölte csütörtökön a radikális iszlamista csoport egyik tisztségviselője.

A Reuters globális hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a tálibok katonai parancsnokai és magas rangú vezetői egyben megkezdték az amerikai és NATO-erők által hátrahagyott fegyverek és egyéb felszerelések leltározását – adta hírül az MTI.

A tisztségviselő kijelentette, hogy a tálibokat nem terheli felelősség a kabuli repülőtéren az utóbbi napokban kialakult felfordulásért és az ott történt halálesetekért.

Bibliai idézetért halál jár

A hatalmat nemrég Afganisztánban magukhoz ragadó radikális iszlamista tálibok megölik azokat, akiknek bibliai idézeteket találnak a mobiltelefonján – számolt be csütörtökön a Breitbart News című amerikai konzervatív hírportál a SAT-7 nevű, közel-keleti és észak-afrikai országokban sugárzó keresztény televíziós csatornára hivatkozva.

A SAT-7 szerint a tálibok kémeket és informátorokat alkalmaznak a keresztény kisebbség üldözésére a közép-ázsiai országban.

Megbízható forrásoktól halljuk, hogy a tálibok elkérik az emberek telefonját, és ha megtalálják rajta a Bibliát letöltve, azonnal megölik az illetőt

– mondta Rex Rogers, a SAT-7 észak-amerikai igazgatója a Religion News Service nevű, vallási hírekre szakosodott amerikai portálnak. A forrás szerint „hihetetlen veszélyt” jelent jelenleg az afgánok számára, ha bármilyen keresztény tartalomra bukkannak a mobiltelefonjaikon, a táliboknak ugyanis informátoraik vannak.

Rovatok