Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, miért utazott Rómába Orbán Viktor

2021. augusztus 27., péntek 15:16

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára képet posztolt közösségi oldalán Orbán Viktorról, aki a tájékoztatás szerint hivatalos programra érkezett Rómába, a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozójára.

Ezen a hétvégén szerte a világból Rómába érkeztek katolikus törvényhozók, kormányzati szakemberek, civil szervezetek vezetői és jelentős közéleti szerepet vállaló egyházi vezetők, hogy megvitassák a világ nagy kérdéseit és a keresztény politizálás lehetőségét ebben a XXI. századi, bizonytalanságokkal terhelt világban. Ezeken a találkozón Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin miniszter asszony vezetésével népes magyar delegáció is részt vesz

– írta Orbán Balázs Facebook-oldalán a mellékelt fotóhoz, amelyen Orbán Viktor és Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek látható.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a római megbeszéléseken szó esik majd a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak erősödéséről, valamint a migráció, a technológiai fejlődés „és a genderideológia által országaink elé állított kihívásokról is”.

Jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen

– fogalmazott Orbán Balázs.

Péntek délelőtt megírtuk, hogy a 444 egyik olvasói fotójának tanúsága szerint Orbán Viktor a családjával Rómában tölti a szabadságát. Nem sokkal később az MTI-ben megjelent a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan pénteki közleménye, amely szerint a miniszterelnök hivatalos program keretében tartózkodik az olasz fővárosban.

Rovatok