Index Vakbarát Hírportál

Utolsó pillanatig reménykedett a fiatal amerikai katona családja

2021. augusztus 30., hétfő 13:01

Megrázó interjút adott a FOX News műsorában egy édesapa, akinek tengerészgyalogos fia a múlt heti kabuli terrortámadásokban vesztette életét.

Szívszorító, de nagyon fontos hallani – írta a Twitteren Tucker Carlson, a FOX News amerikai konzervatív hírcsatorna műsorvezetője, aki interjút készített a kabuli terrortámadásokban meghalt egyik amerikai tengerészgyalogos, Kareem Nikoui édesapjával. Tucker Carlson nemrégiben Magyarországon járt, interjút készített Orbán Viktorral és fellépett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) esztergomi fesztiválján.

A kabuli támadás másnapján készült interjúban az elhunyt amerikai katona édesapja, Steve Nikoui azt mondta, nagyon aggasztotta a családot a tálibok gyors előretörése és a videók, amelyeket a fiuk készített a kaotikus állapotokról a kabuli repülőtéren.

A műsorban bemutattak egy rövid videót is, amit Kareem Nikoui készített a repülőtéren és egy afgán gyerekkel beszélget. Édesapja szerint a tengerészgyalogos igyekezett derűs maradni, és a családját is megnyugtatta némileg, hogy rendben lesz.

Steve Nikoui felidézte, múlt csütörtökön folyamatosan a támadásokról szóló híradásokat figyelték négy csatornán is, és próbálták kikövetkeztetni a közlésekből, hogy vajon mikor kapnak értesítést arról, történt-e valami a fiukkal. Joe Biden elnök beszéde után bizonytalanságban volt, hogy ha valami történt a fiával, telefonálnak-e, vagy valaki személyesen fogja értesíteni őket.

Az édesapa végig abban bízott, hogy a fia jól van, csak nincs lehetősége kapcsolatba lépni a családjával, de aztán sok órányi várakozás után látta, hogy három tengerészgyalogos közeledik a háza ajtajához.

Abban a pillanatban az életem örökre megváltozott

– mondta. Az édesapa szerint a három fiatal tengerészgyalogos „hihetetlenül együttérző” volt, és négy órát vártak, hogy személyesen nyilváníthassanak részvétet halott bajtársuk édesanyjának is.

Rovatok