Index Vakbarát Hírportál

András herceg a királynőhöz menekült a zaklatási botrány elől

2021. szeptember 9., csütörtök 06:18

A királynőhöz menekült András herceg ahelyett, hogy átvette volna a zaklatási botrányáról szóló iratokat – írja a The Sun.

A brit lap több képet is megszerzett, amelyeken András a királynő balmorali rezidenciáján látható. A The Sun szerint közösen ebédeltek, de utána a királynő elhagyta a rezidenciát

és András hercegnek is nyoma veszett.

A herceg valószínűleg a közeli erdőben tett egy sétát. A Range Roverét mindenesetre időközben elvitte a sofőrje a rezidenciáról. 

 Tudja, hogy nagyobb biztonságban van Balmoralban, a királynő rezidenciáján [...]. 

Egyértelmű, hogy próbálja elkerülni a rivaldafényt.

– mondta erről a The Sun bennfentes forrása, aki azt is elárulta, hogy a hercegnek

több alkalommal is megpróbálták már átadni a szexuális zaklatási ügyére vonatkozó iratokat a windsori rezidenciáján. 

A bennfentes szerint András herceg biztonsági őrei rendre elzavarták azokat az embereket, akik a papírokkal megjelentek náluk.

Mindeközben a herceg alig-alig ment ki a házból, még a szokásos lovaglását is kihagyta. Kedden egyébként szintén lefotózták a herceget, amint volt felesége, Sarah Ferguson társaságában az említett Range Roverrel elhagyták a rezidenciájukat és Skócia fele tartottak. 

 A herceggel szemben Virginia Giuffre – akit korábban András herceg barátja, Jeffrey Epstein is szexuálisan zaklatott – fogalmazott meg súlyos vádakat. Ebben az ügyben az is felmerült már, hogy András herceget hazugságvizsgáló elé kéne állítani, amiért cserébe jó sok pénzt kaszálhatna. Az ügyben jövő hét hétfőn lesz a következő meghallgatás, de valószínűleg azon András herceg ugyancsak nem fog részt venni.

Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy András herceg karrierjének befellegzett a királyi családban. Ezt állítólag már Károly herceg is elismerte, aki azt mondta, hogy semmiképp sincs már visszaút a herceg számára.

Rovatok