Index Vakbarát Hírportál

Több mint három év börtönt kapott a bestiális szexszekta társalapítója

2021. szeptember 9., csütörtök 13:57

Több mint három év börtönre ítélték Nancy Salzmant, a NXIVM nevű hírhedt hollywoodi szexszekta társalapítóját – adta hírül a BBC.

Az ítélet mértéke meglehetősen csekély ahhoz képest, amit a bűnszervezet vezetője, Keith Raniere kapott októberben, őt ugyanis hét különböző bűncselekményben is bűnösnek mondták ki, ezzel pedig nem kevesebb, mint 120 év börtönt sikerült összeszednie. 

Az önfejlesztő műhelynek álcázott szexszekta tanfolyamain körülbelül 15 ezer ember vett részt. A cég piramisrendszerben folytatta cseppet sem áldásos tevékenységét, vagyis a tagoknak további tagokat kellett beszervezniük ahhoz, hogy a ranglétrán egyre feljebb kerülhessenek, mígnem a női tagokból szexrabszolgákat csináltak a legfelsőbb szinteken. Ennek beavatási szertartása alkalmával a nők ágyékára sütötték a vezető, Keith Raniere monogramját. 

A most 66 éves Nancy Salzman a BBC szerint elismerte a bűnösségét abban, hogy egyebek között ellopta a szekta kritikusainak e-mail címeit és jelszavait. Igaz, hozzátette, hogy ma már elborzad, és szégyelli magát, hogy valaha is támogatta Keith Raniere-t. A zsarolás, szexkereskedelem, gyermekpornográfia és más bűncselekmények miatt elítélt férfit nárcisztikus szociopatának nevezte. 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Allison Mack amerikai színésznőt is három év letöltendő börtönre ítélték, amiért beszervezett nőket hozott össze a szektavezérrel. 

Rovatok