Index Vakbarát Hírportál

60 milliós bírságot kapott a gyorshajtó milliomosnő

2021. szeptember 13., hétfő 10:40

Rekordösszegű bírságot szabtak ki arra a nőre, aki óránként 43 kilométeres sebességgel lépte túl a sebességhatárt egy svájci kisvárosban. Az alpesi országban ugyanis a kiszabott pénzbüntetés mértéke az elkövető anyagi helyzetétől is függ.

A milliomos nő tettét súlyosbította, hogy visszaeső száguldozó, korábban már kétszer is gyorshajtáson érték. Akkor ezeket még feltételes bírsággal megúszta, ami annyit jelent, hogy ha nem követ el újra hasonló cselekményt, nem kell kifizetnie a kirótt összeget.

Most, hogy megint ebbe a hibába csúszott, már nem kerülhette el a következményeket: első fokon a kerületi bíróság 400 ezer svájci frank pénzbírságot szabott ki, amit az elkövető fellebbezésére a felére mérsékeltek, viszont hozzácsapták a megelőző két alkalom függő összegét. Így lett végül 60 millió forintnyi a teljes summa – számolt be balesetmegelőzési oldalán az Országos Rendőr-Főkapitányság.

Mivel a száguldozó hölgy vagyonát mintegy 12 millió svájci frankra becsülik, aligha fog neki gondot okozni a büntetés megfizetése. De talán jobban odafigyel majd a sebességére, hogy elkerülje a hasonló eljárást.

Rovatok