Index Vakbarát Hírportál

Marine Le Pennek is saját logója lett, lemásolta Orbán Viktort

2021. szeptember 14., kedd 12:29

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke saját logót készíttetett, amelynek megjelenése nagyon hasonlít arra a logóra, amelyet Orbán Viktor mutatott be másfél héttel ezelőtt.

A francia politikus nemrég kezdte meg a kampányát a 2022-es elnökválasztásra, ez alkalomból mutatta be egy rövid videóban új logóját.

A logón látható kivitelezés – hívja fel a figyelmet a hvg.hu – nagyon hasonlít ahhoz, amelyet Orbán Viktor mutatott be nemrég, alább mutatjuk a két logót:

Mindkét esetben a politikus kezdőbetűjén van a hangsúly sötétkék háttér fölött, illetve mindkét betűnél előkerülnek a nemzeti színek. Az egyetlen látványosabb különbség az, hogy Le Pen Franciaország nevét is odaírta a neve kezdőbetűje alá. 

MINDEKÖZBEN KÜLFÖLDI KRITIKUSOK SZERINT MARINE LE PEN A NETFLIX LOGÓJÁT MÁSOLTA LE.

Ők elsősorban a videós megjelenés és az ahhoz kapcsolódó hanghatások alapján vélik így. Íme ez a két változat: 

Franciaországban 2022. április 10-én tartanak elnökválasztást (vagyis nagyjából ugyanakkor, mint amikor a magyar országgyűlési választásokra várhatóan sor kerül majd). A franciáknál Emmanuel Macron elnök megpróbál újrázni, a szocialista párizsi polgármester, Anne Hidalgo mellett a legnagyobb kihívója várhatóan Marine Le Pen lesz.

(Borítókép: Marine Le Pen. Fotó:  Christophe Morin / IP3 / Getty Images)

Rovatok