Index Vakbarát Hírportál

Ámokfutó rendezett vérfürdőt egy memphisi szupermarketben

2021. szeptember 24., péntek 13:38

Két halottja és tizenkét sérültje van annak a  lövöldözésnek, amely csütörtökön történt az amerikai Memphis egyik elővárosában – számolt be a történtekről a Reuters. A katonai ismétlőpuskával felfegyverkezett férfi válogatás nélkül tüzelt a Collierville-i szupermarketben lévőkre, majd magával is végzett.

Csak lőtt, lőtt és lőtt, megállás nélkül. Fejbe lőtte az egyik munkatársamat, majd hasba lőtte az egyik ügyfelet

– idézte fel a vérfagyasztó esetet a helyi WREG televíziónak Brignetta Dickerson, a Kroger üzlet egyik dolgozója, aki a lövöldözés kitörésekor arra kérte kollégáit és a vásárlókat, hogy kövessék a bolt hátsó részébe, majd magukra zárta az ajtót. A támadó azonban üldözőbe vette őket, ezért voltak, akik a fagyasztókban bújtak el előle.

A támadáskor 44 dolgozó volt az üzletben, a vásárlók számát nem tudták meghatározni – mondta a helyi rendőrfőnök. 

A 12 sebesült közül egyikét meg kellett műteni, egy másikat intenzív osztályon ápolnak, egy 13. személy pedig szorongásos roham miatt szorult kezelésre

– számolt be Dale Lane.

A rendőrség eddig nem talált terrorizmusra utaló nyomokat. Úgy tudni, hogy a Tennessee állambeli elkövető az üzlet aznap kirúgott alkalmazottja volt. 

(Borítókép: Rendőrök a Memphis külvárosi Kroger szupermarket előtt 2021. szeptember 23-án. Fotó: Joe Rondone / The Commercial Appeal / USA Today / Reuters)

Rovatok