Index Vakbarát Hírportál

Kivégeztetné a nem létező választási csalás minden érintettjét egy amerikai képviselőjelölt

2021. szeptember 27., hétfő 10:28

Nem engednek a választási csalási rögeszméből Donald Trump volt elnök hívei, most az időközi kongresszusi választásokra készülő Jarome Bell virginiai republikánus képviselő tett egy populista lépést. 

A fekete republikánus politikus – aki 27 éven át törzszászlósként szolgált a haditengerészetnél – Donald Trump támogatásával, úgynevezett „America First” jelöltként száll ringbe a kongresszusi mandátumért. Meglehet, éppen ezért hirdeti azt az eddig alá nem támasztott állítást, hogy a 2020-as elnökválasztást elcsalták, valójában Trump nyert. 

Most, hogy a billegő állam Arizonában megvizsgálták a leadott szavazatokat Maricopa megyében, és megállapították, hogy nincs bizonyíték a csalásra, Jarome Bell az alábbiakat írta ki a Twitterre:

Vizsgálják meg mind az 50 államot. Tartóztassák le a (csalás – szerk.) érintettjeit. Állítsák őket bíróság elé. Ítéljék el őket mind. Végezzék ki őket. 

A Newsweek megjegyzi, az sem tartja vissza a csalást kiáltó republikánusokat, hogy eddig akárhányszor rendeltek el vizsgálatot az állítólagos csalások miatt, egyszer nem találtak rá bizonyítékot.

Szombaton Donald Trump öntött olajat a tűzre és ismételte meg a követői és támogatói körében lassan hittételnek minősülő kijelentést, miszerint csaltak a választáson. A volt elnök egész pontosan azt állította: az arizonai Maricopa megyében bizonyítékot találtak állítására.  A megyében Joe Biden 99 szavazattal kapott többet. 

Rovatok