Index Vakbarát Hírportál

Liz Cheney belátta, tévedett a melegházassággal kapcsolatban

2021. szeptember 27., hétfő 10:41

Liz Cheney, az Egyesült Államok korábbi alelnöke, Dick Cheney lánya elismerte, tévedett, amikor korábban ellenezte a melegházasságot. A kijelentést még 2013-ban tette, amely akkor igencsak megosztotta a családot.

Az 55 éves politikus a közelmúltban a Republikánus Párt képviselőházi frakciójának kommunikációs vezetője volt, ám eltávolították posztjáról, miután a Capitolium januári ostroma óta Donald Trumpot élesen kritizálta, egyúttal megszavazta a korábbi elnök második alkotmányos felelősségre vonási eljárását.

Liz Cheney 2013-ban szakította meg a kapcsolatot a családjával, miután ellenezte a melegházasságot. Ez azért volt érzékeny pont, mert a testvére, Mary egy nővel kötött házasságot. A párja, Heather Poe még abban az évben a közösségi médiában írta, hogy Liz Cheney álláspontja sértő, mondván, azt hitte, hogy a szabadság mindenki számára szabadságot jelent.

Tévedtem. Tévedtem. Ez személyes kérdés, különösen a családom számára. Apámnak igaza volt. Beszélgettünk a testvéremmel. A szabadság tényleg mindenkinek szabadságot jelent

– mondta Cheney a 60 minutesnek adott vasárnapi interjújában, hozzátéve, hogy azóta rendezték a viszonyukat, megbékéltek egymással.

Rovatok