Index Vakbarát Hírportál

Amerikai és angol szakértők is vizsgálják az ukrán merényletet

2021. szeptember 29., szerda 11:08

Amerikai és angol bűnügyi szakértők is segítik az ukrán elnök főtanácsadója ellen elkövetett merénylet vizsgálatát.

Mint arról beszámoltunk, szeptember 22-én rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának autójára; a hatóságok szerint több mint tíz lövedék találta el a járművet, aminek sofőrje megsérült. A rendőrök különleges akciót indítottak, hogy megtalálják az elkövetőket, a Kárpáthír pedig most arról ír: az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője, Andrij Jermak elmondta, miként halad a nyomozás a Zelenszkij szárnysegédje elleni merénylet ügyében.

Amerikai és angol bűnügyi szakértők is segítik az ukrán detektívek munkáját. A lövések nem személyeknek, hanem a demokráciának és Ukrajna jövőjének szóltak. Ez a kilencvenes évek aljas üzenete azonban nem félemlíti meg az ország regnáló vezetőit

– idézi a lap a hivatal vezetőjét. Andrij Jermak hozzátette, hogy a Sefir elleni merénylet igazolja, hogy Ukrajna helyes úton jár. A lövéseket olyan erők adták le, amelyek ellenzik az ukrajnai reformokat, nem akarnak békét és nem szeretnék megszabadítani Ukrajnát a bűnöző elemektől.

(Borítókép: A rendőrség megvizsgálja az autót, miután látszólagos merényletet követtek el Volodimir Zelenszkij elnök legfőbb tanácsadója ellen 2021. szeptember 22 -én Kijevben. Fotó: Brendan Hoffman / Getty Images)

 

Rovatok