Index Vakbarát Hírportál

Kitiltották az ellenzéki sajtót az Orbán-Babis sajtótájékoztatóról

2021. szeptember 30., csütörtök 14:33 | aznap frissítve

A francia Le Monde napilap, a német Die Zeit hetilap, a brit Guardian napilap, valamint a cseh Seznam Zprávy hírportál munkatársai sem vehettek részt Orbán Viktor és Andrej Babiš sajtótájékoztatóján a csehországi Ústí nad Labemban  – írja a bumm.sk. A Le Monde közép-európai tudósítója, Jean Baptiste a Twitteren azt írta, hogy nem fogadják a külföldi sajtó és a kritikus hangvételű cseh sajtó munkatársait. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Orbán Viktort Prágában tett hivatalos látogatásakor tüntetők fogadták. A magyar miniszterelnök autóval érkezett a cseh miniszterelnök rezidenciájára, ahol az Euronews videós tudósítása szerint a demonstrálók transzparensekkel várták Orbán Viktort. 

A miniszterelnök a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Közép-Európa fantasztikus lehetőségeket kínáló évtized előtt áll. Azt is hozzátette: lassan megfordulnak a viszonyok, mert korábban azt gondolták, hogy Közép-Európa nem tud boldogulni Nyugat-Európa nélkül, mára viszont a nyugat-európai gazdaságok azok, amelyek nem tudnak Közép-Európa nélkül működni.

Rovatok