Index Vakbarát Hírportál

Díjazták a Magyar Pavilont a Dubaji Világkiállításon

2021. október 1., péntek 18:24

Pénteken nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt az Expo 2020 Dubai, ami magyar szempontból is jól indult, hiszen tematikája alapján a Magyar Pavilon nyerte el a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, miután a világkiállításon résztvevő 192 pavilon közül a 15 legkülönlegesebb közé került – adta hírül az MTI.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) honlapján közölte: a szervezők több mint egymillió látogatót várnak a következő fél évben a Magyar Pavilonba.

A közlemény szerint a Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található, és ez az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács dolgozott rajta több hónapon át. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

A pavilon központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, illetve a balneológiára.

A világkiállítás fél éven keresztül mintegy 200 kiállító ország részvételével várja a látogatókat. Ez az első Közel-Keleten rendezett világkiállítás, melyre a rendezők 25 millió látogatót várnak szerte a világból.

Új járat Dubaiba

A flydubai légitársaság októbertől Budapestre és Varsóba is járatokat indít. A légitársaság a Dubaj nemzetközi repülőtérről hetente négyszer szállít utasokat a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a Varsói Chopin repülőtérre pedig naponta.

Rovatok