Index Vakbarát Hírportál

Szivárog egy olajvezeték a dél-kaliforniai partvidéken

2021. október 3., vasárnap 22:11

Hatalmas olajszőnyeg alakult ki a dél-kaliforniai partvidéken egy tengeralatti olajvezeték szivárgása miatt – közölték vasárnap az amerikai hatóságok. Több mint 572 ezer liter olaj szivárgott a Csendes-óceánba. A szennyezés miatt le kellett zárni a Los Angelestől délre található Huntington Beach településének strandjait.

Katrina Foley, Orange megye vezető tisztségviselője a Twitteren partra mosott halott madarakról és halakról számolt be. Az olaj szombaton ömlött ki egy vezetékből, amely több kilométerre található a partvonaltól. A térségben több tengeri olajfúrótorony is található.

Mindennek visszafordíthatatlan hatása van a környezetre

– hangsúlyozta Foley. Mint írta, az olajszennyezésnek az Elly olajfúrótoronyhoz van köze. Hozzátette, hogy a szennyeződés Huntington Beach mólójától egészen Newport Beach településig húzódik a mind a szörfösök, mind a napozók körében közkedvelt partszakaszon. Az olaj beszivárgott a Talbert lápvidékre is, jelentős károkat okozva a környezetvédelmi területen. A szivárgást időközben megszüntették, de a további javítási munkálatokra lesz szükség a vezetéken – számolt be az MTI.

(Borítókép: Olajszennyezés a Huntington Beach -en Kaliforniában 2021. október 3-án. Fotó: Allen J. Schaben / Los Angeles Times / Getty Images)

Rovatok