Index Vakbarát Hírportál

„A parlamentben olyan emberek ülnek, akik szeretik a kokaint”

2021. október 7., csütörtök 08:24

A korábbi szlovák kormánypárt, a Smer október 6-án reggel „Kinek adott el kokaint Zuzana Plačková a kormányban, mikor a szabadságáról alkudozott?” címen tartott sajtótájékoztatót, ahol Robert Fico pártelnök arról beszélt, hogy képviselőtársai közül sokan kábítószer-fogyasztók – olvasható az Új Szó oldalán.

Itt mindenféle móka véget ér. Ha ezt az esetet összehasonlítjuk Dušan Kováčikéval, akkor a speciális ügyész döntését nem fogadhatjuk el

– mondta a párt vezetője. Fico hozzátette, nyílt titoknak számít, hogy Plačková és férje azért kerültek szabadlábra, mert ismert személyeknek árultak drogot. 

Az ügy előzménye, hogy a szlovák rendőrség szeptember végén egy drograzziában elfogta az ország leghíresebb influenszerét, Zuzana Plačkovát és férjét, René Strauszt.

Úgy érzem magam, mintha Hollywoodban lennék

– kiabálta a rendőrautóból az Instagram-modell.

Nem sokkal a rendőrségi akció után, szeptember 30-án specializált büntetőbíróság közölte, hogy a pár szabadlábon védekezhet úgy, hogy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel, valamint bűnszervezet létrehozásával, fenntartásával és támogatásával gyanúsítják őket.

A parlamentben olyan emberek ülnek, akik szeretik a kokaint. Pupillák nélkül jönnek ide. De erről nem szabad beszélni. Önöknek ez nem számít?

– fogalmazott Fico a sajtótájékoztatón. Szerinte Plačková fényűző életvitelét nem fedezi az Instagramon szerzett pénze. A Smer elnöke beszédét azzal zárta, hogy kokainozással gyanúsította Richard Sulíkot, a Szabadság és Szolidaritás nevű politikai párt elnökét.

Rovatok