Index Vakbarát Hírportál

22 év után is pörög a dunaszerdahelyi maffiaügy

2021. október 11., hétfő 06:42

Németországban letartóztatták az egykori, Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi alvilág rimaszombati származású alakját, Bodoky Károlyt – írja az Aktuality.sk.

lap szerint a Németországban élő Bodoky Károlyt a német rendőrség vette őrizetbe, míg Budapesten a magyar rendőrség fogta el Tureket, vagyis Haris Sándort. Mindketten az 1999-es, dunaszerdahelyi tízes gyilkosság gyanúsítottjai. 

A parameter.sk magyar nyelvű szlovákiai lap azt írja: a két férfi ügyvédei szerint kizárt, hogy letartóztatásuk a dunaszerdahelyi leszámolással van összefüggésben. Mind a két férfi közeli barátságban volt a dunaszerdahelyi maffia egykori vezéralakjával, Sátor Lajossal és az embereivel. Sátor Lajos nemcsak szlovák vagy magyar, hanem európai szemmel nézve is hírhedt maffiózó: tíz éven keresztül mindenkit kiirtott maga körül, aki veszélyt jelenthetett rá a tízes gyilkosság vagy más bűnügyek miatt. Ebből kifolyólag pedig – és abból, hogy 11 évig menekülni tudott az igazságszolgáltatás elől – nem létezett nála rettegettebb ember. Sátor 2010-ben lett gyilkosság áldozata.  

Bodoky Károly ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, a Nagyszombati Járásbíróságon az 1997-es, dunaszerdahelyi Csémy-gyilkosság elkövetésével vádolják, eddig szabadlábon védekezett.

Sátor Lajos szintén a 90-es évek végén kötött szoros barátságot a magyarországi Haris Sándorral, aki az 1999-es tízes gyilkosság után többször mutatkozott Dunaszerdahelyen is, és a bűnszervezet több tagjával is kapcsolatot ápolt.

A parameter.sk elképzelhetőnek tartja, hogy Turek budapesti őrizetbe vétele mögött az áll, hogy a magyar rendőrség nemrég újranyitotta az 1999-es, budapesti Döcher-gyilkosság aktáját, így előfordulhat, hogy ezzel kapcsolatban „vették elő” Harist. De az is lehet, hogy a Sátor-féle maffia jelenleg szabadságvesztésüket töltő egykori tagjai tettek terhelő vallomást Harisra és Bodokyra, és ezért vették őrizetbe a két férfit. 

Rovatok