Index Vakbarát Hírportál

Újabb amerikai katonai támogatást kapott Ukrajna

2021. október 18., hétfő 13:47

Újabb, fegyvereket és orvosi felszereléseket tartalmazó amerikai segélyszállítmány érkezett Ukrajnába − közölte Olekszandr Matyijcsuk, az ukrán fegyveres erők orvosi szolgálatának ezredese. Az MTI szerint az ezredes nem részletezte, mit tartalmazott a támogatás.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ukrajna október elején kapott egy nagy összegű támogatást az Egyesült Államoktól. A két ország vezetői által korábban megbeszélt 250 millió dollár mellett 60 millió dollár értékben kapott orvosi ellátást, fegyvereket, lőszert, rakétákat és radarfigyelő berendezéseket Ukrajna.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij és Joe Biden amerikai elnök szeptember elején találkozott Washingtonban. Az Egyesült Államok ekkor biztosította Ukrajnát afelől, hogy továbbra is szilárdan kiállnak Ukrajna euroatlanti törekvései, szuverenitása és területi integritása mellett az orosz agresszióval szemben. Joe Biden a találkozón 60 millió dolláros katonai támogatást ígért Ukrajnának. A védelmi minisztérium szerint Ukrajna 2014-től több mint kétmilliárd dollár támogatást kapott az Egyesült Államoktól.

Rovatok