Index Vakbarát Hírportál

Pszichiátriai vizsgálatot rendelnének el a képviselőknél Ukrajnában

2021. október 19., kedd 21:26

A Jövőért parlamenti frakció törvénytervezetet jegyeztetett be, amelynek értelmében kötelezően pszichiátriai vizsgálatnak vetnének alá minden képviselőt és képviselőnek jelentkező személyt − írja a Kárpáthír Tarasz Batenko, a parlamenti csoport vezetőjének nyilatkozatára hivatkozva.

Szomorúan kell megállapítani, hogy a jelenlegi képviselői testületben eluralkodott a gyűlölet, amelyet a kormánypárti többséghez tartozó Galina Tretyakova, a Nép Szolgája párt tagja hintett el képviselőtársai körében embertelen kijelentéseivel

− mondta a képviselő, aki szerint „emberi mivoltukból kivetkőző egyéneket nemcsak néhány munkanapra kell eltiltani, hanem posztjából is meneszteni kell”. Tarasz Batenko emiatt véli indokoltnak a képviselők és jelöltek kötelező pszichiátriai vizsgálatát.

Galina Tretyakova utoljára egyik halott képviselőtársa miatt tett megjegyzésével verte ki a biztosítékot az ukrán parlamentben. Mint arról korábban beszámoltunk, egy 33 éves ukrán parlamenti képviselő október elején egy taxiban lett rosszul, a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, de később kiderült, hogy a képviselő halálát a túl sok alkohol és kábítószer okozta. A Nép Szolgája képviselője, Galina Tretyakova a képviselő halálhírére úgy reagált: „mínusz egy ellenség” − írja a DSNews.

Rovatok