Index Vakbarát Hírportál

Fulladás okozhatta a bevándorlók halálát a magyar kisbuszban

2021. október 21., csütörtök 12:24

Fulladás okozhatta a halálát annak a két illegális bevándorlónak, akikre egy igazoltatáskor találtak rá az osztrák-magyar határ közelében egy magyar rendszámú kisbuszban több társukkal együtt – közölte az eisenstadti (kismartoni) ügyészség.

Az MTI arról számolt be, hogy ezt a lehetőséget korábban azért nem feltételezte a rendőrség, mert a kisbuszban tartózkodó többi ember viszonylag jó állapotban volt, mikor rájuk találtak. A hatóságoknak később sikerült tisztázniuk a két férfi személyazonosságát, akik mind a ketten 33-37 év közötti szíriai állampolgárok voltak. Családjaikat diplomáciai úton értesítik halálukról.

A feltartóztatott kisbuszban utazó, további 27 migráns menedékhez folyamodott Ausztriában

– mondta Helmut Marban rendőrségi szóvivő. A csoport tagjai 17 és 47 év közötti férfiak, akiket a menedékjogi eljárás megindítását követően a menekültügyi hatóságoknak adnak át. A feltételezett embercsempészt továbbra is körözik, de az illető nyom nélkül eltűnt.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, 29 bevándorlót találtak egy embercsempész kisbuszában kedd este, az osztrák határtól nem messze. Közülük ketten halottak voltak. A kisbuszt az ausztriai Cinfalvában (Siegendorf) állították meg a határőrök. A busz megállításakor a jármű sofőrje elmenekült.

QP | Quality Placement

Rovatok