Index Vakbarát Hírportál

Még legalább kétheti pihenést javasolnak az orvosok II. Erzsébetnek

2021. október 29., péntek 20:57

Minimum további kétheti pihenést javasoltak az orvosai II. Erzsébetnek – közölte a Buckingham-palota. A királyi család londoni rezidenciájának és hivatalának szóvivője elmondta: a királynő nem tesz látogatásokat pihenési időszakában, ugyanakkor a könnyebb hivatali feladatokat ellátja.

Az udvar illetékese hangsúlyozta: II. Erzsébet királynőnek továbbra is határozott szándéka a brit háborús áldozatok emléknapján való személyes részvétel.

A ceremónia mindig az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-hez legközelebbi vasárnapon esedékes, ami idén november 14-re esik  – számolt be az MTI .

Korábban az Index is beszámolt róla, hogy romló egészségi állapota miatt II. Erzsébet több programját is le kellett mondani. A királynő múlt héten orvosi javaslatra  kórházban töltött egy éjszakát.

A Buckingham-palota azonban nem árulta el, miért volt erre szükség. A királyi család szóvivője nem nevezte meg a kórházat, ahol az uralkodót kivizsgálták, de a királyi család magas rangú tagjait hagyományosan a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházban kezelik.

A brit uralkodó másnap már munkába is állt, két nagykövetet is fogadott a  windsori kastélyban. A Glasgow-ban vasárnap kezdődő klímacsúcsot azonban kihagyja az orvosai tanácsára.

Rovatok